Omakuva2

Pauliina Sairanen

Linnalan Kuvataidekoulun vastaava pääopettaja

044 351 1815

pauliina.sairanen(at)linnala.fi

Hankkeet ja projektit

 

WP_20150130_17_24_42_Pro

  • ”Kurkistuksia aikaan” -teoskokonaisuus Kirjastotalo Joeliin 2014

Kirjasto esitti keväällä 2014 toivomuksen Linnalan kuvataidekoululle, että lastenosaston harmaan betoniseinän kaunistukseksi saataisiin oppilaiden teoksia. Kuvataidekoulu tarttui haasteeseen. Nyt teoksia on kaikkiaan 42 kappaletta, pysyvästi ripustettuna 25 metrin mittaiselle seinälle. Kuvat muodostavat kokonaisuuden, joka kuvaa Savonlinnan seutua esihistoriasta nykypäiviin saakka.

Teoskokonaisuuden ovat suunnitelleet Pauliina Sairanen, Janne Sairanen sekä Anne Pelkonen. Opettajat Pauliina ja Janne Sairanen ovat ohjanneet opiskelijoita töiden toteutuksessa oppitunneilla. Tekijöinä ovat toimineet Linnalan kuvataidekoulun Laaja kuvataiteen työpaja, Piirustus-, maalaus- ja sarjakuvatyöpaja, Aikuisten kuvataiteen perusteet 1-4 sekä Linnalan nuorisotakuukoulutus. Tekijät ovat iältään 11-vuotiaasta aikuisiin. Teosten pyöreä muotokieli on kuin muistuma tai ajatus menneestä, ja värimaailma on kuin vanhoissa valokuvissa. Näistä elementeistä on tullut teoskokonaisuuden nimikin: "Kurkistuksia aikaan".

Kirjasto on saanut valtion aluehallintovirastolta avustusta teoksen materiaalien hankintaan.


  • Mediataiteen edistämis- ja kehittämishanke III 2014-2015

Opetushallitus on myöntänyt Linnalan opistolle laatu- ja kehittämisavustusta Linnalan kuvataidekoulun Mediataiteen edistämis- ja kehittämishankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on tarvittavan laitteiston päivittäminen ja kuvataidekoulun opettajien kouluttaminen laitteiden käyttämisessä.


  • Mediataiteen edistämis- ja kehittämishanke 2012-2013

Opetushallitus on myöntänyt Linnalan opistolle laatu- ja kehittämisavustusta Linnalan kuvataidekoulun Mediataiteen edistämis- ja kehittämishankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on tuottaa mediataidekasvatuksen opintokokonaisuudet osaksi kuvataiteen ja käsityön taiteen perusopetuksen opintoja.

Hankkeeseen sisältyy viisi erilaista mediataiteen opintokokonaisuutta: 1) Valokuvaus ja kuvankäsittely, 2) Sähköinen portfolio, 3) Elokuva ja video, 4) Animaatio, 5) Tietokone- ja nettipeli. Asiantuntijoiden ohjaamien käytännönjaksojen yhteydessä kartoitetaan myös opetusvälineistöä ja tehdään välttämättömiä tarvikehankintoja.


  • Kuvataiteen jaettu asiantuntijuus

Kuvataiteen jaetua asiantuntijuus" -hanke toteutettiin Linnalan kuvataidekoulun ja Savonlinnan taidelukion yhteistyönä. Opetushallitus myönsi avustuksen oppimisympäristöjen kehittämiseen vuonna 2008. Hanke toteutettiin vuosina 2009-2010. Hankkeen myötä järjestettiin eri kuvataiteenalojen taiteilijavierailuja. Taiteilijat jalkautuivat Savonlinnaan tutustuttamaan luentojen ja työpajatyöskentelyn avulla opiskelijoita ja opettajia omaan teemaansa.