Päivitetty 21.2.2019

Kurssit 

Opiston kurssit ovat Linnalan rakennuksessa, os. Sotilaspojankatu 7, ellei esitteessä kurssin kohdalla mainita muuta paikkaa tai katuosoitetta. 

Kurssien julkaisu ja esite

Kevätlukukauden 2019 kurssit löytyvät netistä. Muutokset mahdollisia. Linnalan kevätkauden esite on jaettu pe 28.12.2018 Itä-Savon mainosliitteenä kaikkiin talouksiin Savonlinnan, Kerimäen ja Punkaharjun taajamissa ja muualla Itä-Savon tilaajatalouksiin. Esitteen saa myös pääkirjasto Joelista sekä Kerimäen, Punkaharjun, Savonrannan ja Enonkosken kirjastoista jakelupäivän jälkeen, sekä pdf-tiedostona Linnalan nettisivuilta.

Ilmoittautuminen

Jatkoilmoittautuminen kevätlukukauden opintoryhmiin tapahtui ryhmien syyskauden kokoontumiskerroilla. Toimisto varaa paikat listan perusteella ennen vuoden vaihdetta. Yleinen kaikille avoin ilmoittautuminen alkaa ke 2.1.2019 klo 9.00. Voit ilmoittautua netissä, puhelimitse (p. 015 51180) tai toimistossa, os. Sotilaspojankatu 7. Netin kautta ilmoittautumista suositellaan, ja paikkavaraus on reaaliaikainen. Opistosta ollaan yhteydessä, jos kurssitiedoissa tapahtuu muutoksia tai olet saanut opiskelijapaikan varasijalta. Varmista kurssin alkaminen ilmoittautumalla ennakkoon!

Ilmoittaudu tästä

Tule aina ensimmäiselle tunnille 

Tule aina ensimmäiselle tunnille kurssipaikan saatuasi riippumatta siitä, montako opiskelijaa kurssille on ilmoittautunut, ellemme toimistosta ole muuta tekstiviestillä ilmoittaneet. Toivomme ennakkoilmoittautumista, mutta kurssille saattaa ilmestyä muitakin. Mikäli kurssi ei täytä vaadittua minimirajaa, sen on mahdollista alkaa, mikäli osallistujat haluavat olla mukana korotetuin kurssimaksuin. Tästä sovitaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Kurssien minimiosallistujamäärät: opintoryhmät 8 opiskelijaa, Punkaharjun, Kerimäen, Savonrannan ja Enonkosken opintoryhmät 7 opiskelijaa, ja lyhytkurssit samalla alueella 5 opiskelijaa. Tietotekniikan teemapäivissä minimi on 5.

Kuvataidekoulun teokset 

Linnalan Kuvataidekoulun oppitunneilla tehdyt teokset ovat Linnalan Kuvataidekoulun ja Linnalan opiston käytettävissä (esim. kuvataidekoulun ja opiston julkaisuissa, internetsivuilla, näyttelyissä ja oppilastyöarkistossa). Teosten käyttöoikeus sisältää myös kuvien muokkauksen. Opiskelijalla / vanhemmilla on oikeus kieltää teosten käyttö julkaisuissa, internetsivuilla, näyttelyissä ja oppilastyöarkistossa, jolloin pyydämme toimittamaan Linnalan Opiston toimistoon kirjallisen tiedon, josta ilmenee opiskelijan nimi ja opintoryhmä.

Kurssimaksun maksaminen

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Ks. peruutusehdot jäljempänä. Peruutusoikeus on maksuton 7 vrk ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi peruuntuu opiston toimesta, ei maksuvelvoitetta synny. Netin kautta ilmoittautuessasi voit myös peruuttaa kurssin netin kautta ilmoittautumisnumerolla.

Kun ilmoittaudut netin kautta, sinulle tulostuu näytölle kurssimaksu-pankkisiirto, jonka voit tulostaa tai tallentaa ja maksaa maksun viitenumerolla 14 pv kuluessa. Katso alennuskäytäntö seuraavasta kohdasta. Lisäksi, mikäli olet antanut sähköpostiosoitteesi, saat sinne vahvistuksen kursseista, joille olet ilmoittautunut. Sähköpostissa on myös pankkitilinumero ja viitenumero, joilla kurssin voi maksaa. Mikäli ilmoittaudut toimistossa käymällä, saat laskun mukaasi tai jos ilmoittaudut puhelimitse, saat laskun postitse (tai halutessasi sähköpostitse). Maksuehto kaikissa tavoissa on 14 pv. Smartum-, Tykykunto-, Virike-, Ticket Mind&Body -seteleillä tai -korteilla  maksavat suorittavat kurssimaksun toimistoon. Käteismaksua ei oteta vastaan.

Alennukset 

Alennukset koskevat koko Linnalan opiston toiminta-aluetta. Netin kautta ilmoittautuva asiakas, voit vähentää alennuksen suoraan kurssimaksusta. Alennuksia ei myönnetä alle 20 euron kursseista, yksilöopetuksesta eikä niistä kursseista, joiden kohdalla lukee Ei alennuksia. Vain yksi alennus myönnetään, ei päällekkäisiä alennuksia.

  1. Seniorialennus 15 %: 63 v. ja vanhemmat sekä eläkkeellä olevat (tarvittaessa eläkepäätöksellä todennettava).
  2. Työttömyysalennus 50 %: Saat alennuksen kurssista esittämällä toimistossa dokumentin siitä, että olet työnhakija. Sähköisesti esitetty dokumentti käy myös, eli ei tarvitse tulostaa. Opintoryhmien lisäksi alennus koskee muskariryhmiä, eli muskarilaisen vanhempi saa alennuksen.
  3. Opintosetelialennus 30 %: 63 v. täyttäneille sekä eläkeläisille (OPH:n avustus). Alennus myönnetään vain syyslukukaudella niistä kursseista, joiden kohdalla on maininta asiasta.

Kaikukortti

Kaikukortti-toiminnan tavoitteena on edistää taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien lapsiperheiden mahdollisuuksia käyttää kulttuuripalveluja, harrastaa taiteen tekemistä ja osallistua kulttuurielämään. Tavoitteena on lisätä kulttuuri- sosiaali- ja terveysalan toimijoiden välistä rakenteellista yhteistyötä ja luoda sille uusia muotoja, tuoda uusia yleisöjä kulttuuritarjonnan piiriin sekä lisätä sosiaalipalvelujentuottajien asiakkaiden hyvinvointia ja tukea sosiaalista kuntoutusta. Linnalan opisto on yhtenä kulttuuripalvelujen tuottajana mukana Savonlinnan Kaikukortti-kokeilussa.

Linnalan opiston osalta etuus koskee opintoryhmiä ja Linnalan opiston järjestämiä tapahtumia. Kaikukortti-kurssipaikkoja on yksi / opintoryhmä tai opiston harkinnan mukaan useampikin paikka. Etuus ei koske yksilöopetusta eikä erikoiskursseja (kurssin kohdalla lukee Ei alennuksia). Kaikukortin saajan tulee olla vähintään 16-vuotias. Kaikukortin saanut henkilö ilmoittautuu opintoryhmään opiston ilmoittautumiskäytäntöjen mukaisesti ja sitoutuu samalla näyttämään toimistossa Kaikukortin. Lisätiedot: Savonlinnan Kaikukortti

Peruutusehdot

  1. Peruutus on maksuton, kun se tapahtuu 7 vuorokautta ennen kurssin alkamista (ei kurssimaksua eikä peruutusmaksua)
  2. Tee peruutus aina toimistoon, ei opettajalle! Netin kautta voit perua kurssin, mikäli olet ilmoittautunut netin kautta (tarvitset ilmoittautumisnumeron).
  3. Mikäli et ole perunut kurssia ajoissa eli 7 vuorokautta ennen kurssin alkamista, joudumme veloittamaan 15 euron peruutusmaksun.
  4. Mikäli kurssi on ehtinyt jo alkaa, peritään kurssin koko hinta.
  5. Kurssimaksut palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan, tai jos kurssi päättyy opiston toimesta. YKI-yleisten kielitutkintojen ilmoittautumisilla on erilliset peruutusehdot.
  6. Lukukauden mittaisissa kursseissa yhden kokoontumiskerran peruuntuminen (force majeure) ei velvoita opistoa sijaisen järjestämiseen, kurssimaksun palautukseen tai korvaavan kokoontumisen järjestämiseen

 

Todistukset

Pyydettäessä annamme kurssin päätyttyä osallistumistodistuksen. Todistuksen kirjoitusmaksu on 5 € ja toimitusaika 2 viikkoa. Todistus vanhemmalta ajalta kuin kuluneen vuoden opiskelusta maksaa 10 €. Poikkeustapauksissa, jolloin siitä on maininta kurssin yhteydessä, kurssimaksu voi sisältää esim. kirjallisen kokeen ja kurssista saatavan todistuksen. Taiteen perusopetukseen käsityössä osallistuville ja kuvataidekoulun opiskelijoille todistus on ilmainen.

Vakuutukset

Opiston toimesta on vakuutettu alle 20-vuotiaat opiskelijat, sekä teknisen työn ja Raku-keramiikkakurssien opiskelijat. Opistolla ei ole tapaturmavakuutusta muiden opiskelijoiden tapaturmien varalle. Huolehdi omasta tapaturmavakuutuksestasi.