Kurssit 

Opiston kurssit ovat Linnalan rakennuksessa, os. Sotilaspojankatu 7, ellei esitteessä kurssin kohdalla mainita muuta paikkaa tai katuosoitetta. 

TOIMISTO

os. Sotilaspojankatu 7, 57100 Savonlinna, p. 015 51180, toimisto avoinna ma-to klo 9.00-16.15 ja pe klo 9-14. Lukukausien alussa ja opiston lomaviikoilla ajat voivat vaihdella. Ks. kohdasta Kurssihaku.

YLEISET KÄYTÄNNÖT KORONA-TILANTEESSA

Toiminnan järjestämisessä noudatetaan THL:n ja AVI:n voimassa olevia suosituksia, joiden tarkoituksena on tukea sitä, että opetus ja muu Linnalan tiloissa järjestettävä toiminta on turvallista koronaepidemian aikana. Suositusta noudattamalla voidaan vähentää tartuntariskiä.

Yleisen suosituksen mukaisesti opetukseen ja tapahtumiin ei pidä osallistua, mikäli on hengitystieinfektion oireita. Riskiryhmiin kuuluvien tulee arvioida osallistumisensa opetukseen ja tapahtumiin. Kurssille saapuessa tulisi joko pestä kädet tai käyttää käsidesiä, joka on tarjolla sekä Linnalan aulassa että jokaisessa opetustilassa.  Lähikontaktia tulee välttää turvaväli muistaen.

Opintoryhmien kokoa on pienennetty, jotta turvavälisuositus toteutuu. Mikäli kurssi on täynnä, voi opisto harkita lisäryhmän perustamista - eli kannattaa aina ilmoittautua varasijalle. Yleisöluennoille on samanlainen ennakkoilmoittautuminen kuin kursseille, jotta suositusten mukainen yleisömäärä voidaan taata. Muissakin yleisötapahtumissa huomioidaan suositukset.

Kuvataiteen, kädentaitojen ja liikunnan välineryhmissä suositellaan omien suojakäsineiden käyttöä. Kuvataidekoulun lapsiryhmissä käsineet antaa opettaja. Musiikin rumpusoittajat tuovat omat kapulat tunnille.

Kurssimaksujen palauttaminen ylivoimaisen esteen tilanteessa (esim. koronapandemia)

Koronapandemian aikana Linnalan opisto noudattaa terveysviranomaisten sekä AVI:n ohjeistuksia lähiopetuksen järjestämisessä. Mikäli lähiopetuksen toteuttamiseen tulee rajoituksia viranomaistaholta, voidaan opetus muuttaa etäopetukseksi rehtorin ja opettajan päätöksellä. Opetuskertoja voidaan tarvittaessa siirtää myöhempään ajankohtaan lukukauden sisällä. Mikäli kurssi jatkuu etäopetuksena tai lähiopetus toteutetaan myöhempänä ajankohtana saman lukukauden aikana, ei kurssimaksun palautukselle ole perusteita. Mikäli kurssi ei ole siirrettävissä etäopetukseksi tai lähiopetusta ei voida toteuttaa myöhempänä ajankohtana saman lukukauden aikana, opiskelijalle hyvitetään pitämättä jääneet opetustunnit lukukauden aikana seuraavasti: Kurssin pitämättä jääneistä tunneista palautetaan 70 % maksetusta kurssimaksusta. Alle 15 euron kurssimaksuosuutta ei kuitenkaan palauteta.

KAIKUKORTTI

Kaikukortti-toiminnan tavoitteena on edistää taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien henkilöiden mahdollisuuksia käyttää kulttuuripalveluja, harrastaa taiteen tekemistä ja osallistua kulttuurielämään. Linnalan opiston osalta etuus koskee opintoryhmiä ja Linnalan opiston järjestämiä tapahtumia. Kaikukortti-kurssipaikkoja on yksi / asiakas / lukukausi ja yhteensä yksi paikka/ opintoryhmä tai opiston harkinnan mukaan useampikin paikka. Kaikukorttietuus ei koske mahdollisia materiaalimaksuja, joita voi olla kädentaitojen tai kuvataiteiden kursseilla. Etuus ei koske myöskään yksilöopetusta eikä kursseja, joiden kohdalla lukee Ei alennuksia. Kaikukortin saanut henkilö ilmoittautuu opintoryhmään opiston ilmoittautumiskäytäntöjen mukaisesti ja ilmoittaa samalla kaikukortin numeron.