Jos et löytänyt  vastausta kysymyksiin

Ota yhteyttä, niin vastaamme

mielellämme kysymyksiinne


Linnalan toimisto

Sotilaspojankatu 7,57100 Savonlinna

015-51 180

Avoinna

ma-to klo 9-16.15, pe klo 9-14.

(Poikkeusaukioloajat ks. ajankohtaista)

Usein kysyttyä

Päivitetty 18.5.2017

Voinko opiskella opistossa, vaikka en ole savonlinnalainen?

Voit, kurssit ovat avoimia kaikille.

 

Mistä löydän tietoa kursseista?

Alkavan lukukauden kurssiesite jaetaan Savonlinnan alueella elokuussa ja vuodenvaihteessa. Ilmoitamme Itä-Savossa ja tai Puruvesi-lehdessä Linnalan palstalla tapahtumista, muutoksista, uusista opintoryhmistä ja niistä ryhmistä, jotka tarvitsevat lisää ilmoittautumisia kurssin alkamiseksi/jatkamiseksi. Näiltä sivuilta löytyy ajankohtaisin ja kattavin tieto kursseista ja tapahtumista. Voit kysyä tietoa kursseista myös toimistosta.

 

Alkavatko kaikki kurssit heti syys- tai tammikuussa eli mitä teen jos myöhästyin näiltä kursseilta?

Suurin osa koko lukukauden mittaisista kursseista alkaa syys- tai tammikuussa. Monille kursseille voi tulla mukaan myöhemminkin, mikäli tilaa on. Kursseja alkaa koko lukukauden ajan joka viikko.

 

Mistä tiedän oman kurssitasoni?

Kielten kurssien tasoryhmät on selostettu esitteessä ja kotisivulla Kurssit > Yleiset kielitutkinnot. Myös kielten pääopettaja auttaa vastaanottoaikoina. Muiden kurssien osalta lisätietoja saat toimistosta.

 

Minulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua internetin kautta, mitä teen?

Voit ilmoittautua kurssille myös puhelimitse p. 015 511 80 tai Linnalan Savonlinnan toimistossa sen aukioloaikoina.

 

Yritän soittaa, mutta toimiston numero ei vastaa?

Ilmoittautumisten alkaessa ensimmäisenä päivänä linjamme voivat ruuhkautua tilapäisesti. Pyydämme kärsivällisyyttä ja yrittämään uudelleen.

 

Ilmoittauduin kurssille, mistä tiedän alkaako kurssi?

Kurssi alkaa normaalisti, ellei peruuntumisesta ole ilmoitettu. Internetin kautta ilmoittautuneet saavat vahvistuksen sähköpostiin. Muuten ilmoittautumista ei erikseen vahvisteta.

 

Mistä tiedän, että kurssi on täynnä?

Internet-sivuilla näkee kunkin kurssin paikkatilanteen opintoryhmien osalta. Yksilöopetuksen paikkatilanteesta tietää opettaja.

 

Kurssi on täynnä, mitä teen?

Ilmoittaudu varalle. Mikäli kurssille tulee peruutuspaikkoja tai perustetaan uusia ryhmiä, ne täytetään varallaolijoista, ja niistä ilmoitetaan varalla olijoille henkilökohtaisesti. Toinen vaihtoehto on ilmoittautua rinnakkaisryhmään, jos sellainen on, tai etsiä vaihtoehtoinen kurssi.

 

Ilmoittauduin kurssille, miten kurssimaksu suoritetaan?

Ilmoittautuessasi internetin kautta saat laskutustiedot sisältäen viitenumeron, jolla voit maksaa 2 viikon kuluessa. Muilla ilmoittautumistavoilla lasku lähetetään kotiin. 

 

Miten maksan liikunta- tai kulttuuriseteleillä?

Ota lasku ja maksusetelit mukaan ja maksa toimistossa. Allekirjoita jokainen seteli erikseen.

 

Miten saan tiedon kurssilla käydyistä asioista, jos olen tunnilta poissa?

Vaihda yhteystietoja toisen opiskelijan kanssa tai kysy opettajalta. Tuntiopettajat eivät ole tavoitettavissa tuntien välillä, mikäli he eivät ole itse sopineet asiasta opiskelijoiden kanssa. Pääopettajiin tai kurssisuunnittelijoihin saat yhteyden viikoittaisina soittoaikoina, pääopettajiin muulloinkin s-postilla.

 

Voiko kurssia vaihtaa, jos on ilmoittautunut liian vaikealle/helpolle tasolle?

Kurssia voi vaihtaa toiselle tasolle kesken lukukauden, mikäli tilaa on. Sovi vaihdosta opettajan kanssa ja ilmoita siitä toimistoon.

 

Miten peruutan osallistumisen kurssille?
Kurssin voi maksutta peruuttaa 7 arkipäivää ennen kurssin alkua, minkä jälkeen peritään 15 euron peruutusmaksu. Mikäli kurssi on ehtinyt jo alkaa, peritään kurssin koko hinta. Peruutus tehdään aina toimistoon, ei opettajalle! Internetin kautta ilmoittautuneet voivat perua kurssin internetin kautta.